Anasayfa Sürat Kargo Şubeleri Sürat Kargo Derince Şube (Derince, Kocaeli)

Sürat Kargo Derince Şube (Derince, Kocaeli)

9 Müşteri Yorumu veya Şikayeti

Adres: Dumlupınar Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Numara: 73 Derince – Kocaeli
Telefon: 0 262 229 01 50 (Ara)

Sürat Kargo Derince şubesi iletişim bilgileri ile şubeye ulaşabilirsiniz. Sürat Kargo Derince şubesinde yapabileceğiniz başlıca işlemler ise şu şekildedir;

Kargo takip, kargo gönderi süresi ve fiyatı öğrenme, kargo teslim alma, kargo paketleme işlemleri, personel, hizmet şikayetleri bildirme, kargo sorunları ve diğer kargo işlemlerini şubeden çalışma saatlerinde yapabilir veya bilgi alabilirsiniz. Şube ile iletişime geçmeden önce kargo takip numaranızı veya kargo fatura numaranızı hazır bulundurmanız işleminiz hızlı sonuçlanmasında size yardımcı olacaktır. Bu şekilde şubede veya telefonla müşteri hizmetleri ile görüşürken zamandan kazanmış olursunuz.

Sürat Kargo toplu ve sürekli gönderiler için özel anlaşma kabul etmektedir. Eğer sürekli kargo gönderisi yapıyor, toplu gönderiler için özel fiyat almak istiyorsanız müşteri hizmetleri veya şube yetkilileri ile görüşebilirsiniz.

Sürat Kargo Müşteri Hizmetleri Numarası: 0 850 202 02 02
Sürat Kargo İnternet Sitesi: www.suratkargo.com

Yardımcı Sayfalar

Sürat Kargo Takip: Kargo gönderinizin nerede olduğunun hakkında bilgi alabilmeniz için hazırlanmış yardımcı sayfadır.
Sürat Kargo Çalışma Saatleri: Şubenin çalışma saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz yardımcı sayfadır.
Sürat Kargo Şikayet: Şikayet bildirimini nasıl yapacaksınız konusunda bilgi alabileceğiniz yardımcı sayfadır.
Sürat Kargo Gönderim Süresi Hesaplama: Kargo gönderinizin teslim süresini öğrenmeniz için hazırlanmış yardımcı sayfadır.
Sürat Kargo Ücret Hesaplama: Kargo gönderinizin ne kadar ücret tutacağına dair bilgilerin yer aldığı yardımcı sayfadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorum veya Şikayetler

Müşteri Yorumları

9 Müşteri Yorumu veya Şikayeti

  • Ersin Tanal

    Derince şubesi başkasının kargosunu başka yere bırakıyorlar. Böyle sorumsuz bir hizmet anlayışı olmaz.

  • Şükran Özcan

    14 Eylülde teslim edilmesi gereken kargom 21 Eylülde geri iade sürecine girmiştir. Nasıl oluyor anlamadım. 14 ü ve 21 arası kargo elime ulaşmadan nasıl iade edilebiliniyor.

    Telefonları da açan yok zaten. Kargodan mesaj da gelmedi. Teslim edilecek ya da iade sürecini başlatıyoruz diye. Kafalarına göre iş yapıyorlar.

  • Döne

    Kargom teslim edilmedi ama çiçek sepetine ettik diye mesaj atılmış. Kargoma hanginiz el koydunuz acil istiyorum.

Diğer Yorum veya Şikayetleri Okuyun